Şanlıurfa’da 9-10 Nisan tarihleri arasında etkili olması beklenen kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlara karşı Şanlıurfa Valiliği vatandaşları sel, su baskını ve ulaşım aksamalarına karşı uyardı.
Valilik tarafından yapılan açıklamada başta Eyyübiye, Hilvan, Viranşehir, Akçakale, Haliliye, Siverek, Harran ve Ceylanpınar ilçeleri olmak üzere ,9 Nisan Perşembe günü itibarıyla yağışların başlayacağı bildirildi.
Yağışların 10 Nisan Cuma günü gece saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi ve yer yer kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor.
Açıklamada, ani ve yoğun yağışların oluşturabileceği risklere dikkat çekilerek özellikle sel ve su baskını, yıldırım düşmesi, kısa süreli dolu yağışı ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların tedbirli olması istendi.
Ayrıca yağış anında görüş mesafesinin azalması ve yolların kayganlaşması nedeniyle ulaşımda aksamalar yaşanabileceği ifade edildi.
Yetkililer, vatandaşların meteorolojik gelişmeleri yakından takip etmeleri, mümkün olmadıkça riskli saatlerde dışarı çıkmamaları ve gerekli önlemleri almaları gerektiğini vurguladı.

0 Yorum